4 handige diensten voor studenten!

4 handige diensten voor studenten!

Door Redactie

Als student heb je het tegenwoordig niet makkelijk! De kosten blijven zich opstapelen en de prijzen worden steeds duurder. Je zou zeggen dat het vrijwel onmogelijk wordt om te genieten als student. Toch zijn kunnen studenten erg creatief zijn met de centen. Daarnaast zijn er een hoop diensten die handig kunnen zijn voor studenten, wat geld betreft. Zulke diensten kunnen je geld besparen of beschermen je tegen plotselinge hoge kosten. In deze blog behandelen we een aantal van deze diensten. Op deze manier kan jij inspiratie opdoen voor de besteding van jouw geld!

 

Studentenkorting

Studentenkorting is een erg breed begrip. Hieronder vallen namelijk talloze bedrijven die hun producten of diensten aanbieden met korting. Deze korting geldt meestal het hele jaar en is enkel bedoeld voor studenten. Er zijn een hoop bekende kledingwebshops die dit doen, maar bijvoorbeeld ook sportmerken en elektronicawebshops. Je kan zo vaak wel tot 20% korting krijgen. Zo kan je, op de lange termijn, een hoop geld besparen op onder andere kleding en gadgets.

 

Diensten via school

Tegenwoordig ben je afhankelijk van je laptop en ook van bepaalde programma’s. Vrijwel bij iedere school kan je bepaalde programma’s gratis of met veel korting aanschaffen. In de meeste gevallen betaal je niet eens de helft van de prijs voor sommige programma’s. Essentiële programma’s, zoals Microsoft Word, krijg je vrijwel bij iedere school gratis. Dit verloopt pas als je geen student meer bent bij de desbetreffende school.

 

Studenten abonnement

Er zijn ook abonnementen met korting voor studenten. Zo kan je bij Spotify bijvoorbeeld muziek luisteren voor een studentenprijs. Dit kan je ook bij veel telecombedrijven doen. Studenten gebruiken over het algemeen veel internet, zowel op hun telefoon als laptop. Vaak wordt er dan een vrij ruim internetabonnement verkocht voor een studentenprijs. Dit zijn ideale acties voor studenten en ze verkopen over het algemeen erg goed.

 

Fietsverzekering

Als student gebruik je jouw fiets erg veel. Het komt ook vaak voor dat een fiets gestolen wordt. Al helemaal in een feeststemming ben je soms niet helemaal zuinig op je fiets. Het kan daarom handig zijn om een fietsverzekering af te sluiten, bij bijvoorbeeld InShared. Zo’n abonnement hoeft helemaal niet duur te zijn. Je wordt daarnaast voor heel veel scenario’s gedekt, waardoor je niet alsnog voor plotselinge kosten komt te staan. Zo kan je kiezen voor een verzekering voor enkel diefstal, of een allrisk. Een allrisk mag dan wat duurder zijn, het dekt mogelijke schade en diefstal op jouw fiets volledig.