Dit zijn de 4 beste accessoires voor je fiets

Dit zijn de 4 beste accessoires voor je fiets

Door Redactie

Wist je dat er in Nederland meer fietsen dan mensen zijn? We zijn een echt fietsland geworden, waarbij ook veel mensen fietsaccessoires hebben om hun fietservaring een stuk beter te maken. Maar welke accessoires zijn nou het beste voor je fiets? Er is immers veel waaruit je kunt kiezen. In deze blog bespreken we de vier beste opties zodat je weet wat je in huis moet halen om een complete fiets te krijgen. Lees dus zeker verder om meer hierover te weten te komen.

Sloten

In de eerste plaats is het van groot belang om een slot te halen voor je fiets als accessoire. Helaas is het namelijk zo dat er in Nederland veel fietsen worden gestolen. Daarbij is enkel een normaal fietsslot vaak niet genoeg. Daarom is het beter om voor een extra goed slot voor je fiets te kiezen. Dit schrikt namelijk fietsdieven af doordat je fiets geen eenvoudige prooi meer is. Vaak is een art 2 slot al meer dan genoeg, dus wees slim door te kijken of je een accessoire als deze bij een goede winkel kunt halen.

Fietsmanden

Ten tweede is een fietsmand ook erg populair als accessoire voor op je fiets. Deze zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen heel goed van pas komen bij het vervoeren van wat spullen. Of dat nou eten is of andere accessoires voor je fiets; met een fietsmand kun je het probleemloos meenemen. Ook sommige huisdieren zijn hier geschikt voor, dus als je eenmaal zo'n mooie accessoire hebt, kan je hondje bijvoorbeeld mee gaan met je fietstocht.

Een bidonrek

Verder is ook een bidonrek erg handig voor als je langere fietstochten maakt. Omdat je veel water nodig hebt, kan zo'n rek ervoor zorgen dat je wat extra meeneemt zonder dat het gevaarlijk of oncomfortabel is. Deze bidonrekken kunnen aan verschillende fietsframes worden bevestigd en zijn ook vaak duurzaam, waardoor het een no-brainer is om een bidonrek voor je fiets te halen.

Fietstassen

Tot slot zijn er ook verschillende fietstassen die je kunt gebruiken om spullen in op te bergen. Dit kan alles zijn van eten en drinken tot reserveonderdelen of zelfs een extra jas als je het koud krijgt. Fietstassen kunnen worden bevestigd aan de bagagedrager of aan het frame en bieden vaak voldoende ruimte voor allerlei verschillende spullen die je mee moet nemen op je fietstocht.  Wanneer je bijvoorbeeld boodschappen wilt doen, is een fietstas perfect om je boodschappen veilig mee te nemen.

Al met al zijn dit de vier beste accessoires die je kunt krijgen als je op zoek bent naar wat extra's voor je fiets. Voor welk van deze accessoires ga jij straks kiezen?